Input your search keywords and press Enter.

Turistička zajednica grada Dubrovnika u suradnji s Predstavništvom HTZ –a u Ljubljani , u četvrtak 3. prosinca  održala je događaj pod nazivom „Dubrovačka kolenda“ u svrhu promocije zimske ponude grada i „Dubrovačkog zimskog festivala“.

Dubrovački Trio Taliri izvodili su dalmatinske i dubrovačke napjeve, posebno tradicionalnu kolendu, pa je tako svim posjetiteljima i uzvanicima predstavljen ovaj običaj pjevanja posebnog napjeva  od vrata do vrata koji se u našem gradu zadržao i živi kod svih generacija Dubrovčana i danas.

Događanje je održano na terasi vrlo popularne  Kavarne Maček , gdje su se gosti, među kojima su bili i predstavnici slovenskih medija, tratali bićerinom i dubrovačkim slasticama  i upoznali s ovogodišnjim zaista vrlo bogatim zimskim programima, te sudjelovali i u organiziranoj nagradnoj igri.

U natjecanju u pjevanju kolende sude+jelovalo je više sudionika, te je bilo iznimno teško iazbrati najbolje, no prvi mjesto pripalo je novinarki iz Ljubljane TANJI KOKOT koja je dobila nagradni vikend boravak u obnovljenom Hotelu Kompas u Dubrovniku. Turistička zajednica grada Dubrovnika dodijelila je i dvije utješne nagrade – dva vikend boravka u privatnom smještaju u našem gradu, a nagrade je uručila direkorica Romana Vlašić. Program je vodio slovenski moderator Tomaž Pančur.

Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacije, TZ grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *