Input your search keywords and press Enter.

Turistička zajednica grada Dubrovnika je na prijedlog članova Turističkog vijeća, a zbog porasta interesa putničkih agencija iz Bugarske za Dubrovnik, organizirala prezentaciju turističke ponude Dubrovnika u Sofiji, kako bi upoznala bugarsko tržište s turističkom ponudom Dubrovnika.

U organizaciji Veleposlanstva Republike Hrvatske i Turističke zajednice grada Dubrovnika prezentacija Dubrovnika održana je u hotelu u centru Sofije, u utorak, 30. listopada 2018.
Na prezentaciji su sudjelovale Veleposlanica Republike Hrvatske Ljerka Alajbeg i ministrica savjetnica Veleposlanstva RH u Bugarskoj, Jelica Krišto. Na početku prezentacije nazočnima se u ime Veleposlanstva RH u Sofiji obratila Veleposlanica RH, koja je izrazila zadovoljstvo zbog predstavljanja Dubrovnika u Bugarskoj te se osvrnula na prijateljske veze još iz 1230. godine, kada je Dubrovčanima bugarski car Ivan Asen II. darovao Povelju o slobodnoj trgovini u cijelom bugarskom carstvu. Prošle godine spomen ploču Povelji o slobodnoj trgovini predsjednik Vlade Republike Bugarske Bojko Borisov i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković otkrili su u Dubrovniku te su se i na ovaj način potvrdile povijesne veze između Bugarske i Hrvatske.

Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević, upoznala je bugarske turističke agente i novinare s ljepotama i turističkom ponudom Dubrovnika, kao i cjelogodišnjim događanjima, s posebnim naglaskom na Dubrovački zimski festival te odličnu zračnu povezanost Dubrovnika tijekom zimskih mjeseci. Radionici je prisustvovalo 30-tak bugarskih turističkih agenata te predstavnika bugarskih medija.

Bugarska je za Hrvatsku i Dubrovnik vrlo zanimljivo i perspektivno turističko tržište.
Dubrovnik je u 2017. godini posjetilo oko 4000 bugarskih turista, koji su ostvarili oko 10000 noćenja. Nakon uspješne prezentacije očekujemo porast dolazaka bugarskih turista u Dubrovnik.

Odjel za komunikacijske taktike
Turistička zajednica grada Dubrovnika

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *