Input your search keywords and press Enter.

Prezentacija druge kandidacijske knjige kulturnom sektoru Grada

Ured za pripremu kandidature Dubrovnika za Europsku prijestolnicu kulture organizirao je prezentaciju druge kandidacijske knjige dubrovačke kandidature pred kulturnim sektorom Grada.

Uz razgovor o knjizi, kriterijima te programskim klasterima, najavljene su i daljnje aktivnosti i obveze u okviru kandidature. Nakon što je predajom knjige ispunjena prva obveza, dubrovački tim aktivno priprema posjet Stručnog povjerenstva Europske komisije koji će u osam sati organiziranog boravka u Dubrovniku propitati vjerodostojnost podataka navedenih u drugoj kandidacijskoj knjizi i kapacitete kojima grad može iznijeti jedan ovako značajan projekt.

„Kultura i baština pojavljuju se u kandidaturi kao temeljni resursi“ naglasila je članica programskog tima dubrovačke kandidature Mila Pavićević, pojasnivši kako je „Dubrovnik mali grad uzet kao paradigma urbane transformacije koja može biti primjer i drugim gradovima Mediterana i Europe. Koncept kandidature je ostao kao u prvoj knjizi City in the making, produbljen na City as commons ili Grad u nastajanju – zajednički grad.“

Na prezentaciji je naglašeno kako je jedna trećina programa i dalje otvorena lokalnom kulturnom sektoru i europskim partnerima, ali i zainteresiranim građanima, a koncipirat će se kroz sljedeću godinu ako Dubrovnik dobije kandidaturu. Kao važna točka kandidature istaknut je razvoj postojeće kulturne infrastrukture kao i relevantnost teme projekta u europskom kontekstu.

Odluka koji će hrvatski grad ponijeti titulu EPK bit će donesena 24. ožujka 2016.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *