Input your search keywords and press Enter.

Prestavljena zbirka pjesama Perice Vulić Vočanec “Svjetionik”

U organizaciji Dubrovačkih knjižnica upriličeno je predstavljanje zbirke pjesama Perice Vulić Vočanec “Svjetionik”, 8. srpnja, u Čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Uz autoricu knjigu je predstavila i stihove čitala Nila Miličić Vukosavić preuzimajući uloge i nažalost spriječenih najavljenih gostiju Jovice Popovića i Sebastijana Vukosavića.

Zbirka “Svjetionik” objavljena u nakladi izdavačke kuće Redak zagrebačkoj publici predstavljena je u svibnju, a nakon Dubrovnika slijedi predstavljanje na Mljetu, čime se zaokružuje putovanje među destinacijama koje su obilježile autoričin životni put. Zbirka je sadržajno podijeljena u pet odjeljaka koji nose nazive: “Pučina”, “Nevera”, “Luka”, “Prostranstva” i “Poruka u boci” što svjedoči emotivnu vezanost autorice s morem iako ju je, kako je sama istaknula, “srce odvelo u Zagreb”.

Snažne emocije i iskrenost za koju je akademik Luko Paljetak u pogovoru istaknuo da je glavno obilježje poezije Vulić Vučanec, posjetitelji su imali priliku doživjeti slušajući stihove koje su uz voditeljicu i autoricu čitali njezini roditelji Božo i Ankica Brzica te prijateljice Hrvojka Laušić Ramljak i Zrinka Radica.

“Nekad ćete, čitajući pjesme, tuđe, moje, svoje, točno znati o čemu se radi i moći prepoznati, nekad nećete, ali ćete to doživjeti na svoj način pa će pjesma postati vaša i neki vaš doživljaj iznjedriti. Vama su se tako svidjele neke pjesme pa ste ih prisvojili. Bit pjesama jest da daleko dopru i postanu dio novih iskustava”, poručila je za kraj Vulić Vočanec, te pročitala pjesmu za svoju kćer Paulu koja nije mogla biti prisutna i veselu pjesmu “Ogledalo”, prigodno izabranu za predstavljanje u Saloči od zrcala.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.