Input your search keywords and press Enter.

Prestanak važenja Odluke o izradbi urbanističkog plana uređenja 2.2 “Sv. Jakov”

Prije 7 dana, udruga “Divlja liga vaterpolo”, uputila je Upravnom odjelu za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša ova dva pitanja:

************

GRAD DUBROVNIK
Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša
Ured privremene pročelnice

Predmet: Prestanak važenja Odluke o izradbi urbanističkog plana uređenja 2.2 “Sv. Jakov”

Gradsko vijeće Grada Dubrovnika je na temelju čl. 86. Zakona o prostornom uređenju, donijelo Odluku o izradbi urbanističkog plana uređenja 2.2 “Sv. Jakov”.

Ta Odluka, objavljena u “Službenom glasniku Grada Dubrovnika”, br. 4/16, stupila je na snagu 25.03.2016.

Na Internetskoj stranici Grada Dubrovnika je 22.03.2016. objavljena Obavijest o početku izradbe Urbanističkog plana uređenja 2.2 “Sv. Jakov”.

http://dubrovnik.hr/clanak.php?a=11714

http://www.dubrovnik.hr/clanak.php?a=10480

Međutim, iz sadržaja odredbe st. 2. čl. 87. Zakona o prostornom uređenju, proizlazi da je Odluku o izradbi urbanističkog plana uređenja 2.2 “Sv. Jakov” (“Službeni glasnik Grada Dubrovnika”, br. 4/16) prestala važiti, budući da javna rasprava nije održana u roku od dvije godine.

https://www.zakon.hr/z/689/Zakon-o-prostornom-uređenju

Stoga molimo da nam se odgovori:

[1] Je li točno da je Odluka o izradbi urbanističkog plana uređenja 2.2 “Sv. Jakov” (“Službeni glasnik Grada Dubrovnika”, br. 4/16) prestala važiti?

[2] Ako je odgovor na pitanje pod [1] potvrdno, molimo još da nam se odgovori, zbog čega javna rasprava nije sazvana u zakonskom roku?

***********

Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša nije pismeno odgovorio na pitanja, ali smo “usmenim kanalima” doznali da se Gradu Dubrovniku dogodio propust u kontroliranju datuma, pa je, zbog isteka dvogodišnjeg zakonskog roka, propala izrada UPU “Sv. Jakov”.

Igor Legaz

3._Prijedlog_odluke_o_izradi_Urbanističkog_plana_uređenja_2.2_„Sv._Jakov“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)