Input your search keywords and press Enter.

U srijedu, 20. studenog je u kinu Sloboda svečano otvorena 4. po redu filmska manifestacija “Tišina Molim!” .

Posjetitelji su prije same projekcije u Luži mogli pogledati zanimljivu izložbu starih plakata i novinskih članaka, kao uvod u temu dokumentarnog filma “Furesti” – što su Dubrovčani mislili o turizmu 1967. godine? Reakcije publike na sami film bile su odlične, a u prepunoj dvorani tražila se stolica više.

Danas, 21. studenoga je na rasporedu “Japanski dan”: Već od 11 sati ujutro najmlađi posjetitelji su mogli pogledati projekciju animiranog filma Porco Rosso, a nakon toga i sudjelovati u dječjem kvizu i radionicama.

Večernja projekcija filma Porco Rosso na rasporedu je u 19 sati u Lazaretima.

Radi se o kultnom  japanskom animiranom filmu iz 1992., autora Hayaoa Miyazakija, jednog od najvećih svjetskih animatora,  koji je inspiraciju za scene našao u Dubrovniku i Jadranskoj obali. Priča je to o misterioznom vojnom pilotu u borbi protiv zračnih pirata na Jadranskom moru.

Film se prikazuje u sklopu takozvane Kino Kavane u Lazaretima, gdje se filmovi gledaju u opuštenoj atmosferi, uz pokoji zalogaj i piće, za što će se večeras pobrinuti Bota Oyster & Sushi bar, s prigodnim sushi tratamentom.

Ulaz na sva događanje je besplatan.

Više informacija o manifestaciji i rasporedu ovogodišnjeg izdanja “Tišine Molim!” možete pronaći na službenoj stranici festivala tisinamolim.com i na Facebook stranici Tišina Molim.

 

 

 

Marko Soče

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *