Input your search keywords and press Enter.

Prvi dio dokumentarnog filma Grad od Igara, Igre od Grada podnaslovljen Prvih sedam desetljeća, nastao u koprodukciji Dubrovačkih ljetnih igara i Hrvatske radiotelevizije, premijerno je prikazan u nedjelju, 14.srpnja u prepunom Ljetnom kinu Jadran. Odmah nakon toga, održana je i druga projekcija zbog velikog interesa publike.

Dokumentarni film Grad od Igara, Igre od Grada podijeljen je u dva dijela, a prvi dio, koji je publika gledala u nedjelju, kroz arhivske snimke i sjećanja sudionika na nepretenciozan način oslikava sedam desetljeća zajedničkoga plova Dubrovnika i Dubrovačkih ljetnih igara.

Svi mi osjećamo Igre kao jedan od bitnih i identifikacijskih simbola Dubrovnika koje na svoj način i kroz jezik umjetnosti govore o onome što je bio Dubrovnik i što će nadalje ostatikazao je sinoć uoči projekcije scenarist filma Vedran Benić. Režiju potpisuje Lukša Benić, a kameru i montažu Dominik Miljak.

Drugi dio filma naziva Sjećanje na budućnost kroz razmišljanja relevantnih sugovornika traga za odgovorom ilimakar dijelom odgovora na pitanje kako dalje, a premijerno će se prikazati na 70. Igrama 19. kolovoza, također u Ljetnomkinu Jadran. Ulaz je slobodan. Nakon premijernih projekcija na 70. Dubrovačkim ljetnim igrama, filmove će najesen emitirati i Hrvatska televizija.

Dubrovačke ljetne igre, kao središte hrvatskog i svjetskog duha i kulture, kao mjesto stvaranja,  a  ne gostovanja, mjesto  susreta, ideja  i novih umjetničkih izričaja, i ove su godine tradicionalno podržali Ministarstvo kulture RH, Grad Dubrovnik,   Dubrovačko-neretvanska županija  te   brojni  sponzori   i   donatori: Mastercard, HEP, Tele2, OTP banka, Tekstilpromet, Coca-Cola, ALH, Ford, Kraš, Caboga Stiftung, Hrvatska turistička zajednica, TZ grada Dubrovnika  i drugi, kako bi zajedno ostvarili ovaj najprestižniji kulturni događaj u Hrvatskoj.

Karla Lab

Ured za odnose s javnošću i marketing

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *