Input your search keywords and press Enter.

Preminuo Kristo Laptalo

Nakon duge i teške bolesti jučer je preminuo dubrovački kapetan Kristo Laptalo, potvrđeno je iz Sindikata pomoraca Hrvatske za Dubrovački vjesnik.


Kapetan Laptalo je uhićen 13. srpnja 2007. godine u luci Pirej nakon što je na njegovom brodu “Coral Sea” pronađen 51 kilogram kokaina. Droga je bila skrivena u kutijama s bananama, a Laptalo je optužen za šverc. Prvostupanjskom odlukom suda osuđen je na 14 godina zatvora i 200.000 eura kazne, a oslobođen je drugostupanjskom presudom, te je pušten na slobodu 27. studenog 2008. godine. On je cijelo vrijeme tvrdio da je nevin.

Na Stradunu mu je prilikom dolaska priređen veliki doček, više od tisuću ljudi htjelo mu je pružiti ruku.

“Htio bih se zahvaliti i svim ljudima koji nisu pomorci, koji ne znaju more, a koji su me podržavali, slali pisma, potpisivali peticije, i što su vjerovali” – dodao je Laptalo. “Hvala svima onima koji me ne poznaju, a koji su vjerovali da kapetan Laptalo nije ni pijanac ni drag diler, a najmanje da je nepošten.” – rekao je tada Laptalo. “Poruka ovog mog slučaja je da se pomorce treba zaštiti. Imao sam sreću da je drugi sud odlučio tako kako je.” – zaključio je Laptalo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *