Input your search keywords and press Enter.

PREMIJEROV ŠOGOR BEZ NATJEČAJA DOBIO DIREKTORSKI POSAO U ZRAČNOJ LUCI DUBROVNIK

‘Ovo nema veze s njegovim obiteljskim vezama, on ispunjava sve uvjete’

Novog direktora sektora komercijalnih poslova dobit će od 1. travnja Zračna luka Dubrovnik. Čast preuzeti osjetljivu poziciju u tvrtki, s koje će pregovarati s aviokompanijama o ugovorima vrijednim desetke milijuna kuna, dobio je Ivan Maslać, brat supruge premijera Andreja Plenkovića, piše Slobodna Dalmacija.

Maslać na novu funkciju prelazi s radnog mjesta zamjenika pročelnika Upravnog odjela za promet u Gradu Dubrovniku. Do odlaska na novo radno mjesto premijerov šogor radio je na javnoj nabavi u tri europska projekta Grada Dubrovnika ukupne vrijednosti 57 milijuna kuna. Na novom radnom mjestu raspolagat će ukupnim godišnjim prihodom od 355 milijuna kuna.

Za novi posao Maslać se nije morao prijaviti na javni natječaj jer Zračna luka Dubrovnik ga, kako kažu u toj kompaniji u većinskom vlasništvu države, nije dužna raspisati za to radno mjesto.

– Zračna luka Dubrovnik d.o.o. nije u zakonskoj obvezi provedbe javnog natječaja prilikom odabira kandidata za prijem u radni odnos, a kako bi se otklonila specifičnost ovog prijema, naglašavamo da se do sada najmanje posljednjih 25 godina nije provodio postupak javnog natječaja za radna mjesta direktora sektora, stoji u odgovoru Zračne luke Dubrovnik Slobodnoj Dalmaciji.

– Uvjeti predmetnog radnog mjesta uređeni su Pravilnikom o opisu poslova i radnih zadataka koji je stupio na snagu 1. lipnja 2016. godine, a uključuju visoku stručnu spremu magistra ekonomije, znanje engleskog jezika te pet godina prethodnog radnog iskustva. Gosp. Ivan Maslać, trenutno zaposlen na radnome mjestu zamjenika pročelnika Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika, posjeduje desetogodišnje iskustvo unutar velikog sustava s posebnim naglaskom na financije i nabavu te upravljanje javnim investicijama. Isti u cijelosti udovoljava navedenim uvjetima, te je njegov odabir neovisan o bilo kakvoj osobnoj povezanosti, navodi se u odgovoru.

– Pored navedenog, gosp. Maslać pohađao je dodatnu izobrazbu za voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, te posjeduje važeći certifikat iz područja javne nabave, čime će također pridonijeti jačanju projektnog tima Zračne luke Dubrovnik prilikom provedbe projekata financiranih iz EU fondova, zaključuje se u odgovoru Zračne luke Dubrovnik.

Na čelu Zračne luke Dubrovnik je kao v.d. direktora Frano Luetić, dugogodišnji zaposlenik kompanije, a ujedno i brat HDZ-ove eurozastupnice Dubravke Šuice i otac mlade HDZ-ove saborske zastupnice Sanje Putice.

One Comment

  • Rikard Rossetti napisao:

    Stvarno živimo u čudnoj zemlji.Sticajem okolnosti poznam mladog,dobro odgojenog i školovanog čovjeka,koji je svoj posao u gradskoj upravi odrađivao vrlo dobro.Po svim tekstovima koje čitam na portalima i u tiskanim medijima,ovaj čovjek nebi smio napredovati,bez obzira na sposobnosti,jer je šurjak premijera.Po meni to nije njegova sreća ,više mu je smetnja u bilo kojem koraku koji napravi.Po našim shvačanjima,bilo bi najbolje da i on kao i mnogi otplove prema Dublinu ili nekoj drugoj lokaciji i tamo pokažu svoje sposobnosti.
    Ne tvrdim da mnogi u ovoj državi na odgovorna mjesta dolaze po stranačkom kljuću,ali tako je u svim zemljama svijeta.Nevolja je kad na takva mjesta a po kljuću dolaze bezveznjaci,neškolovani,neodgojeni,ali kad dođu ljudi koji znaju svoj posao,to bi trebao biti dobitak za zajednicu.Negdje sam pročitao da taj čovjek nezna ništa o zrakoplostvu.Vjerovatno nezna,ali zna puno o financijama,a koliko znam za to su ga i uzeli.Ja osobno ne vjerujem da ću prilikom ulaska u zrakoplov vidjeti gospara Maslaća na jestu kapetana aviona u kokpitu,što bi po natpisima u novinama možda trebalo očekivati.Dakle pustimo čovjeka na miru da obavlja svoj posao koji sigurno zna i za koji je vrhunski školovan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.