Input your search keywords and press Enter.

U sklopu projekta „Pisci na Igrama“, a u suradnji Dubrovačkih ljetnih igara, Hrvatskog društva pisaca i Muzeja za suvremenu umjetnost iz Zagreba, premijerno je, u scenskoj prilagodbi Vlatke Vorkapić, izveden „Ledeni mjesec“, sinoć, 28. srpnja na brodu koji je isplovio iz luke Gruž. Premijernoj izvedbi nazočio je i sam autor Pascal Bruckner, a „Ledeni mjesec“ na programu je i večeras, 29. srpnja s početkom u 21:30 sati.

Brodski interijer kao kazališna scena predstavu je učinio posebnim doživljajem za brojnu publiku koja se poput četvero glavnih junaka, Franza i Rebecce te Didiera i Beatrice, ukrcala u luci Gruž na brod koji je bio poprište priče o ljubavi i mržnji, strasti i destrukciji, ali ponajviše o manipulaciji. Iza naizgled bespomoćnog i bezopasnog invalida Franza koji samo traži razumijevanje krije se monstruozni manipulator. Odabravši Didiera i Beatrice, mladi, načitani, ali životno neiskusan par, kao sredstvo osvete, a svoju lijepu ženu Rebeccu, porijeklom tunišku Židovku, kao mamac i žrtvu, Franz započinje svoju opasnu igru. „Ledeni mjesec“ možda je i najpoznatiji roman Pascala Brucknera, a proslavila ga je ekranizacija redatelja Romana Polanskog s Hughom Grantom, Kristin Scott Thomas i Emmanuelle Seigner u glavnim ulogama.

Scensku prilagodbu romana napravila je redateljica Vlatka Vorkapić, svjetlo je oblikovao Marko Mijatović, a glazbu napravio Dr. Jojboli. Rebeccu igra Sara Stanić, Franza Robert Plemić, Beatrice Marija Šegvić, a Dediera Jure Radnić.

„Ledeni mjesec“ bit će izveden i večeras, 29. srpnja na brodu koji će iz luke Gruž isploviti u 21:30 sati, dok će autor, slavni francuski filozof i pisac Pascal Bruckner, u četvrtak, 30. srpnja s početkom u 21:30 sati u atriju palače Sponza održati razgovor s Draženom Katunarićem i publikom. Tri dana s Brucknerom na Igrama održavaju se u okviru manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj – www.rendez-vous.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)