Input your search keywords and press Enter.

Predvodnik novoglazbene scene Cantus ansambl u utorak u Dvoru

Zagrebački Cantus ansambl pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera i uz pijanisticu Srebrenku Poljak i flautista Danija Bošnjaka, nastupit će u sklopu glazbenog programa 66. Igara u utorak, 28. srpnja u 21:30 sati u atriju Kneževa dvora.

Cantus ansambl utemeljen je 2001. godine u sklopu Muzičkog biennalea Zagreb kao prvi ansambl u Hrvatskoj specijaliziran za izvedbu širokog raspona suvremene glazbe, a iako danas uza nj djeluje nekoliko sličnih ansambala, Cantus je, držeći se svoga glazbenog creda „samo najbolje od najboljega i najnovije od najnovijega“, zadržao svoju ulogu predvodnika i najaktivnijeg protagonista novoglazbene scene. Ne čudi stoga što su uvijek rado viđeni gosti Dubrovačkih ljetnih igara. Cantus ove godine predvodi mladi dirigent Ivan Josip Skender, koji je svoj poslijediplomski studij orkestralnog dirigiranja završio kod maestra Uroša Lajovca.

Glazbenici će u Dvoru izvesti dvije skladbe hrvatskih skladateljica mlađe generacije – Contratempo Sande Majurec i Dominosa Octarine Mirele Ivičević, a nakon pauze Kammermusik No. 2 pionira europske glazbene moderne Hindemitha te Passacagliu Antona Weberna koja je nastala kao njegov diplomski rad i njegovo je najizvođenije djelo.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara www.dubrovnik-festival.hr, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), na Stradunu, Multimedijalnom centru Visia, Kulturno–informativnom centru u Luži te dva sata prije početka izvedbe na blagajni na ulazu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.