Input your search keywords and press Enter.

Predstavnici Udruge za promicanje prirodnih znanosti i profesor Puljak na prijemu kod zamjenice Tepšić

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas predstavnike Udruge za promicanje prirodnih znanosti Ivonu Milić Beran i Željka Eraka te profesora Ivicu Puljka koji boravi u Dubrovniku, a tijekom svog posjeta krajnjem jugu održat će više predavanja koja za cilj imaju popularizaciju znanja i znanosti.

Na samom početku sastanka, zamjenica Tepšić uputila je čestitke predstavnicima Udruge za promicanje prirodnih znanosti na inicijativi i entuzijazmu ističući kako Grad Dubrovnik iznimno cijeni i poštuje rad ove udruge, ali i svih znanstvenika koje okuplja i dovodi u Dubrovnik.

“Drago nam je da ste tu i da surađujete s udrugom čiji rad Grad Dubrovnik podupire i podupirat će i u budućnosti. Smatram kako je njihov rad s djecom i mladima od iznimne važnosti za naš Grad i društvo i uistinu nas veseli činjenica da imaju veliki odaziv na svojim radionicama i predavanjima”, kazala je zamjenica Tepšić na održanom prijemu.

Predstavnici Udruge za promicanje prirodnih znanosti Ivona Milić Beran i Željko Erak upoznali su zamjenicu Jelku Tepšić i pročelnika Dživa Brčića s budućim projektima i radionicama koje će organizirati za djecu i mlade u Dubrovniku, ali i sa sadržajem predavanja koja će tijekom 26. i 27. veljače profesor Ivica Puljak održati u Dubrovniku.

Predavanje prof. dr. Ivice Puljka nadarenim učenicima, polaznicima dodatne nastave iz predmeta matematika, fizika, kemija, biologija svojevrsni je nastavak znanstveno edukativnog putovanja u istraživački centar CERN, gdje su se učenici upoznali s radom na glavnom eksperimentu temeljnih čestica, odnosno temeljnoj strukturi svemira te su uz pomoć znanstvenika svjetskog glasa samostalno radili laboratorijske vježbe.

U suradnji s Udrugom za promicanje prirodnih znanosti za vrijeme svog dvodnevnog boravka u Dubrovniku profesor Puljak održat će niz predavanja namijenjena djeci i mladima od pet do 18 godina sa sljedećim temama:

– “Tajni život zvijezda”, predavanje djeci iz Dječjeg vrtića Izviđač
– “Priča o svemiru”, predavanje učenicima Osnovne škola Gruda
– “Priča o svemiru i Higgsovom bozonu” – predavanje učenicima Privatne gimnazije

Prof. dr. Puljak susret će se i s ljubiteljima znanosti u neformalnoj atmosferi Irish Pub The Gaffe, dana 27. veljače s početkom u 20 sati uz predavanje s temom “Odakle smo? Tko smo? Kamo idemo?”.

Inače, Ivica Puljak posvetio je svoj profesionalni život znanosti i popularizaciji znanosti među mladima. S posebnom pažnjom prenosi svoja znanja i strast za prirodnim znanostima na najmlađe učenike na jednostavan i njima razumljiv način. Izuzetno se trudi pozicionirati znanost i dati joj važnu poziciju u Hrvatskoj po uzoru na svjetske standarde.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)