Input your search keywords and press Enter.

Predstavnici Grada Dubrovnika u posjetu gradu prijatelju – Montereyu

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić i glavni tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković, na poziv direktora Big Sur Marathona Douga Thurstona boravili su u gradu prijatelju, Montereyu. Tijekom posjeta Montereyu predstavnici Grada Dubrovnika promovirali su nadolazeće treće izdanje Dubrovačkog polumaratona, odnosno manifestaciju Du motion – Runners’ Days Dubrovnik.

 

Osim predstavnika Grada u Montereyu su boravili i dvoje atletičara Atletskog kluba Dubrovnik Nela Madeško i Daniel Marušić koji su sudjelovali na 14. Big Sur polumaratonu te je i na ovaj način, povezivanjem trkača, nastavljena uspješna suradnja između dvaju gradova prijatelja. Osim posjeta dubrovačkih trkača Montereyu suradnja se nastavlja i u drugom smjeru pa je na 14. Big Sur polumaratonu izvučeno i dvoje trkača koji 30. travnja stižu u Dubrovnik na treću sportsko – turističku manifestaciju Du motion – Runners’ Days Dubrovnik.

Tijekom posjeta Montereyu dubrovačko izaslanstvo susrelo se i s gradonačelnikom Montereya Clydom Robersonom i upraviteljem grada Michaelom McCarthyem te brojnim djelatnicima gradske uprave Montereya, koji sudjeluju u uspješnim projektima suradnje dvaju gradova prijatelja. Pročelnik Miho Katičić iskoristio je ovaj posjet i kako bi uručio gradonačelniku Robersonu poziv dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića na Festu Svetoga Vlaha u veljači 2017. godine.

Podsjetimo, gradovi Dubrovnik i Monterey dobitnici su prve nagrade međunarodne organizacije „Sister Cities International“ za suradnju na pripremi i organizaciji Dubrovačkog međunarodnog polumaratona – DuMotion u kategoriji “Inovacije: Gospodarski razvoj” za gradove koji imaju manje od 100 tisuća stanovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *