Input your search keywords and press Enter.

Predstavljeni novi festanjuli

Na božićnom primanju Dubrovačke biskupije biskup Mate Uzinić javnosti je predstavio dvojicu festanjula (svetkovnika) Feste sv. Vlaha 2019.
Po ustaljenom običaju jedan je iz reda pomoraca, drugi iz reda obrtničkih zanimanja. Izabrani su tajnim glasovanjem dosadašnjih festanjula, a potvrdio ih je dubrovački biskup.
Pomorac Ivica Lončarica aktivni je kapetan duge plovidbe. Sin je pokojnog Nika i majke Ane (r. Brbora). Rođen je u Dolima 23. veljače 1957. godine. Od oca ribara trojica od petero braće su pomorci. Sakramente kršćanske inicijacije primio je u Dolima, župa Zaton Doli, gdje je završio i osnovnu školu. Srednju i višu pomorsku školu završio je u Dubrovniku s diplomom inženjera pomorskog prometa. Kapetan je na brodu Supertramp u vlasništvu kompanije Korkyra shipping.
Potječe iz obitelji u kojoj se svakodnevno molilo i nedjeljom redovito išlo na misu. U braku je s Jelom (r. Brbora) i imaju jednog sina. Živi u župi sv. Mihajla.
Zanatlija Pero Butijer je po struci elektromehaničar. Sin je pokojnog Nika i majke Jele (r. Perović). Rođen je u Dubrovniku 27. srpnja 1959. godine. Otac mu je bio težak a majka domaćica u župi Pridvorje. Kršten je u zbornoj crkvi sv. Vlaha u Dubrovniku, a ostale sakramente inicijacije primio je u Pridvorju. Osnovnu školu završio je u Pridvorju, a srednju stručnu školu učenika u privredi u Dubrovniku s diplomom VK elektromehaničara. Zaposlen je i radi u svojoj struci.
U braku je s Katicom (r. Rašica) i imaju jednog sina. Potječe iz angažirane kršćanske obitelji i sam je zauzeti vjernik kako u župi Pridvorje tako i u župi sadašnjeg stanovanja u Cavtatu.
Ovim izborom novi festanjuli postaju i članovi Bratovštine festanjula sv. Vlaha u Dubrovniku kojoj je duhovnik rektor zborne crkve sv. Vlaha mons. Toma Lučić.
Na primanju je najavljeno i kako će Festu sv. Vlaha 2019. godine predvoditi bivši svećenik Dubrovačke biskupije a sada hvarski biskup mons. dr. Petar Palić.

Angelina Tadić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.