Input your search keywords and press Enter.

Predstavljena knjiga Mal de Meleda – Mljetska bolest autorice Ane Bakija Konsuo

Doc. dr. sc. Ana Bakija Konsuo predstavila je svoju knjigu Mal de Meleda – Mljetska bolest, na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku. Knjiga govori o bolesti specifičnoj za područje otoka Mljeta, ali i Dubrovnika.

Dvadeset godina rada u struci, iskustva i istraživanja autorica je sažela u ovoj knjizi, za koju kaže da je kruna njenog rada. Mljetska bolest zaokuplja pažnju mnogih znanstvenika, a još nije istražena do kraja. U sto pedeset stranica knjige ne govori se samo liječničkim i drugim stručnim izrazima, već je jednostavnim jezikom objašnjeno kako bolest nastaje, što je sve učinjeno kako bi se ona bolje razumjela i tretirala, te je mnogo pažnje posvećeno samom otoku Mljetu, s kojim je autorica iznimno povezana.

Okupljenima se obratio rektor Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Nikša Burum, a knjigu su uz autoricu predstavili i recenzenti prof. dr. sc. Andrija Stanimirović, prof. dr. sc. Maja Žitinski, te prof. dr. sc. Stella Fatović –Ferenčić. U glazbenom dijelu promocije nastupila je ženska klapa FA Linđo.

Tekst: Ivona Tomašević

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *