Input your search keywords and press Enter.

Dramska i glazbena radionica Doma Marina Držića „Ljubav ga mori, a ljubav se njime ruga“, povodom Međunarodnog dana muzeja, pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić, akademskog glumca Hrvoja Sebastijana i prof. glazbe Sanje Dražić održala se u subotu, 18. svibnja u prepunoj Luži.

Polaznici dramske radionice, njih dvadeset šestero, su proučavali odlomke iz Držićevih djela i načine na koji Držićevi likovi pate zbog ljubavi. Kakva ljubav muči Kamila, kakva pak starca Skupa? Kako pati Miljenko, kako Satir, a kako Bokčilo? Polaznici glazbene radionice, njih desetero, su pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata dočarali glazbu iz Držićevog doba.

Dom Marina Držića posebnu pažnju posvećuje pedagoškoj djelatnosti. Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi, te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice da im pobudimo zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.

 

 

Nikša Matić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *