Input your search keywords and press Enter.

U maloj vijećnici grada Dubrovnika danas je predstavljen projekt rekonstrukcije bivšeg hotela Stadion čiji je plan iznijela projektantica Vanda Ivanković Kontić.

Rekonstrukcija bivšeg hotela, koji se nalazi u sklopu gradskog bazena, obuhvaća urede i prostore za JU Sportski objekti, urede PK i VK Jug, prostor za Muzej vodenih sportova, teretanu, polivalentnu dvoranu, prostore za udruge civilnog društva, Centar za mlade, caffe bar i javne površine. Hostel sa 44 sobe nalazit će se na prvom i drugom katu

Sudionici sastanka pohvalili su projekt te su kao prednost istaknuli arhitektonski i sadržajni povratak izvornom konceptu bazena s hostelom/hotelom s dodatnim javnim sadržajima i novim tehničkim standardima

Izlaganju su nazočili zamjenici gradonačelnika Željko Raguž i Tatjana Šimac Bonačić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić sa suradnicima, pročelnik Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Igor Deranja i ravnatelj Javne ustanove Sportski objekti Lukša Klaić.

Projekt namijenjen isključivo mladima i sportu javnosti će uskoro biti predstavljen upravo na gruškom bazenu što će biti prilika za adresiranje svih otvorenih pitanja. Grad Dubrovnik će u međuvremenu angažirati nezavisnog stručnog vještaka koji će procijeniti početni iznos koncesijske nakade. Istovremeno, poduzet će se pripremne radnje za raspisivanje natječaja za dodjelu koncesije za komercijalne sadržaje, odnosno hotel ili hostel.

Izvor: dubrovnik.hr