Input your search keywords and press Enter.

Predstavljen projekt Dubrovnik- Pametni Grad

Dubrovnik- Pametni Grad (Smart Citiy) predstavljen javnosti u gradskoj vijećnici koji omogućava razne nove mogućnosti napretka za Grad.

Projekt “Smart Citiy Dubrovnik” projekt je Grada Dubrovnika i i razvojne agencije DURA-e koji je cilj razvoj grada implementacijom suvremenih metoda rješavanja zadaća kao zapošljavanje mladih u informacijskom- komunikacijskom sektoru, poticanje razvoja “start up” poduzeća s ciljem zapošljavanja visokoobrazovanih i ne zaposlenih osoba, senzibilizacija građana i javne uprave koje pruža moderna tehnologija objedinjena u koncept “pametnog grada” za čiji je uzor uzeta nekolicina zapadno-europskih gradova.

Predstavljanjem projekta u gradskoj vijećnici govorili su gradonačelnik Andro Vlahušić, direktorica DURA-e Andrea Novaković i dopresjednik udruge za promicanje informatičke kulture Nikša Vlahušić, koji je radio na osmišljavanju projekta.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je da je Dubrovnik prva lokalna jedinica samouprave koja je pokrenula projekt takova tipa u Hrvatskoj, razvoj javne uprave temeljene na suvremenoj tehnologiji, a jedna od platformi koja će se provoditi je i dubrovačka kartica. Ciljevi poticanja poduzetništva i mladih ljudi u primjeni njihovih vještina istaknula je direktorica Novaković te predstavila program događanja.

“Citiy OS” Hackaton Dubrovnik 2015. koji će se održati od 2. do 10. svibnja i okupiti će stručnjake sa ciljem razvoja IT rješenja primjenjiva u lokalnim sredinama čija će prva tri projekta dobiti nagrade uz naglasak gradonačelnika Vlahušića da će projekti biti podržani i ugrađeni u projekt.

Dubrovnik.hr

Dubrovnik portal