Input your search keywords and press Enter.

Predstavljen program Feste 2016. Dubrovnik

Ovogodišnji program manifestacije Festa 2016. Dubrovnik kojom se otvara službeni program proslave blagdana Svetoga Vlaha predstavljen je danas.

Manifestacija će trajati od 26. siječnja do 5. veljače dok će izložbeni program trajati kroz cijelu Godinu Svetoga Vlaha.

Program Feste otvorit će izložba slika 12 umjetnika i Sv. Vlaho, u utorak 26. siječnja u Kazalištu Marina Držića čime će se otvoriti serija od 10 izložaba na temu svetoga Vlaha uz 1700. godišnjicu njegove mučeničke smrti, a koja se  priprema u suradnji s Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića.

Festa od Klapa najavljena je u četvrtak 28. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića, a i ove godine okuplja desetak ponajboljih klapa iz Dubrovačko neretvanske županije, uz kvartet DSO.

Zvijezda koncerta najavljenog za petak, 29. siječnja u Revelinu je splitski pjevač Neno Belan koji će uz pratnju Mediteranskog Orkestra izvesti svoje najpoznatije skladbe.

Dubrovačka Rock-parada održat će se u subotu 30. siječnja u 21 sat u Revelinu, a pripremana je u suradnji s Udrugom mladih Orlando.

U nedjelju 31. siječnja u 19:00 sati u crkvi sv. Vlaha na programu je koncert Dubrovačke operne dive u suradnji s DSO.

Na Kandeloru, 2. veljače je Festa od vina u Luži od 11h, u suradnji s  Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ.

Organizatori Feste čija je humanitarna namjena sa svih izvedaba usmjerena obnovi crkve svetoga Vlaha najavljuju i gostovanje monodrame Na rubu pameti – u režiji i glumačkoj interpretaciji prvaka Drame HNK u Zagrebu Dragana Despota koja će se u dubrovačkom kazalištu odigrati  u petak 5. veljače.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.