Input your search keywords and press Enter.

U četvrtak, 31. siječnja, u Biskupskoj palači Turistička zajednica grada Dubrovnika predstavila je najnoviji, 31. broj magazina“Welcome to Dubrovnik”, godišnje izdanje za 2019. godinu, s nizom priča kojima je namijena odškrinuti vrata u dubrovačku prošlost te otvoriti vrata sadašnjeg vremena Dubrovnika.

Direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić zahvalila se Biskupu Uziniću na gostoprimstvu u svom domu, te se osvrnula na obljetnički duh 31.broja magazina Welcome, koji je ujedno i čuvar baštine Grada. Zahvalila se svim suradnicima, uredničkom vijeću te autorima koji su doprinjeli da i ovaj broj magazina, koji je namijenjen posjetiteljima Grada, ali ga rado i s užitkom čitaju i svi oni koji su emotivno vezani uz ovaj Grad, bude reprezentativan.

Glavna urednica magazina, Lidija Crnčević predstavila je svaku temu i brojne autore, kojima se i zahvalila na odličnoj suradnji. U najnovijem broju Welcome-a obilježene su značajne obljetnice za Grad kojih ove godine ima nekoliko. Godina 2019. je posebna jer u njoj obilježavamo 40. godišnjicu od kada je cijeli povijesnikompleks Dubrovnika uvršten na Listu svjetske kulturne baštineUNESCO-a, zatim 10.godišnjicu uvrštenja Feste svetoga Vlaha na Listu nematerijalne kulturne baštine; 70. rođendan Dubrovačkih ljetnih igara, najveće hrvatske glazbeno-scenske manifestacije; 600. godina od podizanja Orlandovog stupa zbog čega je ova godina i proglašena Orlandovom godinom. Osim toga, Studentski teatar Leroove godine slavi 50. rođendan, a Klub mladih Orlando 20.-ti. Sve teobljetnice pronašle su mjesto na stranicama najnovijeg Welcome-a, ali i osobe koje su dio Grada, bilo iz povijesti ili iz sadašnjosti, od Iva Vojnovića, Vice Bune, slikara Josipa Pina Trostmanna, grafičkogdizajnera Orsata Frankovića, glazbene dive Tereze Kesovije, mladi kreativni bračni par Pero Klaić i Lena Šutić Klaić, te Biskupska palača; prvi restoran s Michelinovom zvjezdicom 360, utrke po dubrovačkim i stonskim zidinama i švicarska čokolada koja nosi ime Ragusa po našem Gradu.

Nakon predstavljanja sadržaja magazina, povjesničar umjetnosti Ivan Viđen nazočne je upoznao sa bogatom poviješću novoobnovljene Biskupske palače, nekadašnjeg doma vlasteoske obitelji Sorkočević (Sorgo), koja je jedan od najmonumentalnijih i najboljih primjera stambene kulture staroga Dubrovnika. Nakon kratkog obilaska palače, ambijent je dodatno uljepšao ansambl Plazarius uz zvuke glazbe srednjeg vijeka i renesanse.

 

 

 

Sandra Milovčević
Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *