Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje romana o anoreksiji: Kalorije autorice Renate Zlatković

Predstavljanje knjige Kalorije Renate Zlatković održat  će se u četvrtak, 10. ožujka, u 19 sati u čitaonici Narodne knjižnice Grad.

Riječ je o suvremenoj i zreloj teen prozi koja je tematski i stilski u kontinuitetu s ostalim objavljenim djelima Zlatković namijenjenima ovoj populaciji čitatelja, a bavi se problemom anoreksije.

Uz autoricu u program sudjeluju Marina Kljunak Čuikin, Katarina Palinić, Darija Stanić, Lovro Čuikin i Tara Šipčić.

Zlatković ističe kako „anoreksija nije samo jedan od najčešćih psihijatrijskih poremećaja koji pogađa žene, nego je 17. godina života prosječna dob u kojoj se pojavljuje. Osim toga, riječ je o poremećaju koji sobom nosi brojne zdravstvene komplikacije i smetnje u ponašanju, liječenje mu je dugotrajno i zahtijeva multidisciplinaran pristup, često prelazi u kronični oblik, a ne smijemo smetnuti s uma ni visok mortalitet koji ga prati.“

Autorica se u ovom svom, 6. po redu, romanu oslanja na znanje stečeno tijekom studija psihologije koje je upotpunila i saznanjima iz drugih izvora kako bi na jasan, dopadljiv i razumljiv način osvijetlila i objasnila anoreksiju nervozu, pod čim podrazumijeva i ukazuje na stereotipe i predrasude koji prate ovaj poremećaj hranjenja.

Promociju romana Kalorije organiziraju Dubrovačke knjižnice i Društvo za afirmiranje i promicanje knjige i stripa Slagalica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *