Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje programa “Radite s nama”

Predstavljanje programa “Work with US – Radite s nama” američkog veleposlanstva u Zagrebu održat će se u četvrtak, 2. travnja, u Saloči od zrcala s početkom u 15 sati.

Voditeljica knjižnice Ekonomskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu, Zrinka Udiljak Bugarinovski, održat će predavanje na temu kako kreirati poslovnu knjižnicu (štanda, kioska, odjela…prema mogućnostima knjižnice) unutar narodnih knjižnica, temeljeno na američkim  i europskim iskustvima. Svrha ovog projekta je da se lokalna knjižničarska zajednica potakne na usluge koje se u američkim narodnim knjižnicama već godinama uspješno provode s ciljem jačanja lokalne ekonomije .

“Projekt Work with US-Radite s nama” uključuje  donaciju simbolične zbirke (12) knjiga na engleskom jeziku  s liste Books that shaped work in America (Knjige koje su oblikovale rad u Americi) koju je sastavila Kongresna knjižnica u Washingtonu i Američko ministarstvo rada, povodom njegove 100 godišnjice, te predavanje o poslovnim knjižnicama u okviru narodnih knjižnica.

Ana Pendo, pripravnica u Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik