Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje nove knjige don Miha Demovića

Večeras, 5. veljače, u 19 sati u crkvi Domino održati će se predstavljanje nove knjige don Miha Demovića pod nazivom “Glazba i glazbenici na području bivše Dubrovačke Republike za vrijeme austrijske uprave. Uz samog autora knjigu će predstaviti još i prof. Ileana Grazio, fra Stipe Nosić, don Stanko Lasić, dr. sc. Darko Žubrinić, a za dobar ugođaj pobrinut će se dubrovački kvartet, tenor don Ivan Bingula iz ansambla “Antiphonus” i recitator Sebastijan Vukosavić.

U najnovijem djelu autor obrađuje glazbeni život Dubrovnika u 19.
stoljeću, razdoblju koje je u domaćoj historiografiji općenito slabije poznato. Iako suočen s brojnim izazovima prilikom pisanja knjige, prvenstveno malim brojem arhivskih izvora za prvu polovicu 19. stoljeća, autor je marljivim istraživanjem i komparativnim primjerima ipak uspio rekonstruirati ovaj dio kulturne povijesti Dubrovnika.

Don Miho Demović (Dubravka, Konavle, 1934.) jedan je od najvećih živućih glazbenih povjesničara i muzikologa u Hrvatskoj. Svećenik je Dubrovačke biskupije od 1959. godine i bio je voditelj zbora dubrovačke katedrale, a po preseljenju u Zagreb istu je dužnost dugo godina vršio i u zagrebačkoj katedrali. Autor je brojnih knjiga i članaka u kojima je na arhivskim izvorima otkrio i afirmirao velik broj dotad nepoznatih imena i događaja iz povijesti glazbenog života u Dubrovniku. Dobitnik je brojnih priznanja za svoj predani rad, među kojima i Nagrade Grada Dubrovnika za životno djelo 2007. godine.

Angelina Tadić
voditeljica Ureda za medije Dubrovačke biskupije

foto:dulist

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *