Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje monografije “EUGEN KOKOT” autora Milana Bešlića

Predstavljanje monografije „EUGEN KOKOT“ autora Milana Bešlića, u organizaciji Umjetničke galerije Dubrovnik i AGM Zagreb, održat će se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u utorak, 23. svibnja u 20:00 sati.

Sudjeluju:

Marin Ivanović, povjesničar umjetnosti

Antun Karaman, povjesničar umjetnosti

akademik Luko Paljetak, književnik

Milan Bešlić, likovni i književni kritičar

Biografija autora monografije:

Milan Bešlić rođen je 1953. godine u Slavonskom Brodu. Podrijetlom je iz Sinja. Završio je Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Likovni je i književni kritičar i esejist, piše u novinama, stručnim časopisima i elektroničkim medijima. Autorski je priredio više od stotinu izložbi suvremenih hrvatskih umjetnika u muzejima i galerijama u Hrvatskoj i inozemstvu te za njih napisao kataloške tekstove, predgovore i studije. Autor je dokumentarnih filmova o hrvatskim slikarima, kiparima i književnicima u produkciji HRT-a. Napisao je i knjigu Oltar hrvatske domovine o istoimenom kiparskom djelu Kuzme Kovačića, autori fotografije Nino i

Goran Vranić. S talijanskim likovnim kritičarom i pjesnikom Giorgiom Segatom potpisuje monografsku knjigu Jordan 2009. godine. Autor je i Jordanove retrospektivne izložbe u Modernoj galeriji u Zagrebu 2010./2011..godine i monografske knjige Butala 2011. godine. Živi i radi u Zagrebu.

Veselimo se Vašem dolasku! Umjetnička galerija Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.