Input your search keywords and press Enter.

Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika sa zadovoljstvom Vas pozivaju večeras, u ponedjeljak 29. travnja 2019., u 20 h na predstavljanje knjige ‘Huzur’ bosanskohercegovačke književnice Martine Mlinarević, poznate po svojim društveno-angažiranim tekstovima i istupima.

Zbog svoje popularnosti u regiji, knjiga je do sada tiskana u pet izdanja, a internacionalnoj publici dostupnija je na makedonskom, uskoro i na poljskom i francuskom jeziku. Knjiga je svojevrsni prikaz osobne drame žene koja nadilazeći svoje najdublje strahove ulazi u borbu za vlastiti život s izuzetno agresivnim karcinomom dojke. Huzur predstavlja mir u svim dimenzijama ljudskog života, emotivno i tjelesno zdravlje, iskonsku sreću, svojevrsnu ravnotežu duše i osjećanja, ravnotežu želja i stvarnosti, mašte i realnosti. Mir je to osobe koja ne mora nužno biti sretna.

Brutalno iskrenim pristupom vlastitoj bolesti i njenim konzekvencama, odvažnim pojavljivanjem na naslovnici najčuvenijeg magazina za žene u susjednoj BiH – ‘Gracija’ s ožiljcima odstranjene dojke, kroz cinizam i humor i uspjela je detabuizirati temu malignih karcinoma dojke, ohrabriti žene u regiji u suočavanju s opakom bolesti, te senzibilizirati širu javnost za brigu o zdravlju žena.  Ne čudi stoga, što ju je povodom Dana žena, Europska unija izabrala za jednu od nekoliko inspirativnih žena za svoju globalnu kampanju Inspired by Her.

Veselimo se Vašem dolasku.

 

 

 

Pero Mrnarević
Viši savjetnik III – voditelj umjetničkog programa Lazareta

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)