Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje knjige „Dalmacija. Stoljeće povijesnih i demografskih mijena“

U organizaciji Studija Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku upriličit će se predstavljanje knjige „Dalmacija. Stoljeće povijesnih i demografskih mijena (1815. – 1918.)“ i razgovor s autoricom Boženom Vranješ-Šoljan koji će voditi doc. dr. sc. Irena Ipšić.
Predstavljanje će se održati u petak, 25. ožujka 2022. u 18.00 sati u Kongresnoj dvorani „Salocha“ u Studentskom domu na adresi Marka Marojice 2b.
Iako je knjiga objavljena tijekom 2021. godine, zbog okolnosti uzrokovanih pandemijom COVID-19, ovo je njezino prvo predstavljanje.
U svojoj suštini, ova knjiga donosi prvu sustavnu sintezu povijesnih i demografskih mijena na prostoru Dalmacije u 19. stoljeću. Pored analize prijelomnih političkih i društveno-gospodarskih događaja, obiluje kvalitativnim i kvantitativnim podacima i pokazateljima o stanovništvu, njegovim strukturama i mijenama, te će zasigurno osigurati važno mjesto u okviru sveučilišne nastave povijesti i hrvatske historiografije.
Pridružite nam se i poslušajte više o vrijednoj knjizi koja ponire u prošlost Dalmacije, proučava naše korijene i ostavlja trag za budućnost.

Veselimo se vašem dolasku!

Sveučilište u Dubrovniku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.