Input your search keywords and press Enter.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE U DVORU

Braco Dimitrijević Louvre je moj atelje, ulica moj muzej

 

Predstavljanje knjige Braca Dimitrijevića Louvre je moj atelje, ulica moj muzej  održat će se u okviru popratnog programa 74. Dubrovačkih ljetnih igara sutra, 16. srpnja u 21 sat u atriju Kneževa dvora.

O autobiografiji, koja donosi životno putovanje Braca Dimitrijevića na čak 1128 stranica i uz 300 ilustracija, uz autora će govoriti spisateljica Staša Aras i Frakturin glavni urednik Seid Serdarević.

U opisu knjige izdavač navodi kako već sami naslov autobiografije Louvre je moj atelje, ulica moj muzej  sažeto, precizno i točno opisuje umjetnički rad Braca Dimitrijevića, jednoga od najvažnijih suvremenih svjetskih umjetnika. Od svoje prve izložbe koju je imao kao desetogodišnjak u rodnom Sarajevu do najvećih svjetskih muzeja i galerija, Braco Dimitrijević beskompromisno otvara nove poglede na umjetnost, uvijek se oslanjajući na tradiciju koju iščitava drugačije, neopterećen predrasudama. Autobiografija Braca Dimitrijevića prikazuje umjetničko i životno putovanje na pet kontinenata na koje je autor krenuo noseći sa sobom dijelove svojih zavičaja, Sarajeva i Dubrovnika, nasljeđa svoga oca, jednog od najvažnijih jugoslavenskih avangardnih umjetnika Voja Dimitrijevića i svoje majke, Jelene Dimitrijević. Dimitrijević svojom autobiografijom pokazuje da su strast, talent, upornost te neposustajanje pred naizgled nepremostivim preprekama oni elementi koji su potrebni da svijet razumije i prihvati drugačije, a da je umjetnički jezik univerzalan i razumljiv svima, od okrunjenih glava do životinja u zoološkom vrtu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.