Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje knjige “Adelheid” mladog dubrovačkog autora Davida Criscuola

U okviru manifestacije Mjeseca hrvatske knjige, Dubrovačke knjižnice organiziraju predstavljanje knjige “Adelheid” mladog dubrovačkog autora, Davida Criscuola koje će se održati u petak, 28. listopada s početkom u 19 sati u Čitaonici Narodne knjižnice Grad (Saloča od zrcala). 

 

Adelheid je na  natječaju Društva Slagalica za priču fantastične tematike  iz 2020. godine proglašen najboljim tekstom, čime je zaslužio posebno ukoričavanje. Davide Criscuolo, učenik 4. razreda Opće gimnazije Dubrovnik (tada učenik 2. razreda) napisao je priču o princezi kakvu nismo navikli susretati u bajkama: umjesto skupih svilenih haljina, nosi jednostavnu lanenu odjeću; umjesto da na prijestolju rado naslijedi svog oca, želi šivati i plesti; umjesto da uživa u lagodnom dvorcu, osjeća grižnju savjesti pri pogledu na siromaštvo drugih, onih manje sretnih.

Čime se ona onda bavi reći će nam sam autor, a na predstavljanju će sudjelovati i njegova mentorica Matilda Perković te knjižničarka i urednica knjige, Renata Zlatković.

 

Dubrovačke knjižnice

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)