Input your search keywords and press Enter.

Predstavljanje istraživanja o mentalnom zdravlju adolescenata u vrijeme pandemije COVID-19

OBD organizira konferenciju za novinare na temu: Predstavljanje istraživanja o mentalnom zdravlju adolescenata u vrijeme pandemije COVID-19

Na dan 28.3.2022. u 11 h u Plavoj sali Opće bolnice Dubrovnik održat će se konferencija za novinare na kojoj će se predstaviti rezultati istraživanja koje je Poliklinika za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik provela u suradnji s Dubrovačko-neretvanskom županijom i svim srednjim školama s područja Županije o povezanosti COVID-19 pandemije i depresije, anksioznosti i stresa kod adolescenata.

Iz OBD pojašnjavaju:

Tijekom pandemije COVID-19 u Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih višestruko je povećan broj djece s ponašajnim i mentalnim teškoćama. Zbog zabrinjavajućeg trenda proveli smo istraživanje među srednjoškolcima Dubrovačkoneretvanske županije o povezanosti COVID-19 pandemije (zabrinutosti za zdravlje, školovanje, društveni život i ekonomski status, kao i broja samoizolacija, preboljenja, hospitalizacija i smrti bliskih osoba) s depresijom, anksioznošću i stresom kod adolescenata u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Rezultati su pokazali da iskustvo s COVID-19 pandemijom ima značajan efekt na aspekte psihičke dobrobiti dubrovačkih adolescenata.

Na konferenciji za novinare o istraživanju i dobivenim rezultatima te preporukama za budući rad govorit će:

-ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik izv.prof.prim.dr.sc. Marijo Bekić
-voditelj Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Davor Grilec, dr.med.
-savjetnica Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Silva Capurso
-psihologinja u Poliklinici za zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih Maja Hatvalić Capurso

PRESS služba
Opća bolnica Dubrovnik

OBD

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)