Input your search keywords and press Enter.

Na inicijativu predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji i u suradnji s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika, a s ciljem promocije hrvatske gastronomske ponude jučer je, 4. travnja 2022 u ljubljanskom restoranu ”Strelec” kod svog kolege chefa Igora Jagodica, gostovao chef sa Michelinovom zvjezdicom Marijo Curić iz restorana ”360” iz Dubrovnika.

“U Sloveniji želimo Hrvatsku pozicionirati kao cjelogodišnju destinaciju bogate i raznolike ponude stoga nas iznimno smo veseli da je došlo do ove suradnje. Predstavljanje hrvatske turističke ponude kroz vrhunsku gastronomiju idealan je način da se približimo slovenskoj publici. Povezivanjem slovenskog i hrvatskog chefa još jednom smo dokazali da zajedničkim snagama stvaramo priče koje će zasigurno ostati u lijepom sjećanju svim gostima,” naglasila je Metka Bradetić, direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Sloveniji.

Gastronomija je kao turistički proizvod izvrstan kanal za promociju cijele destinacije, u ovom prilici grada Dubrovnika.
“Nakon dvije duge pandemijske godine u kojima smo bili uskraćeni za ovakva okupljanja i događanja, iznimno sam sretna što su posjetitelji imali priliku uživati u ovakvom događaju, spoju izvrsne gastronomije i prezentacije turističke ponude grada Dubrovnika”, rekla je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika, Ana Hrnić.

Vlasnica Kaval grupe Dada Jerovšek, pod čijim okriljem restoran ”Strelec” već dugi niz godina stvara svoju priču. Slaže se da kuhinja nadilazi granice te spaja:„ Kada se spoje znanje i predanost dva tako vrhunska chefa kao što su to chef Mario in chef Igor, tada je ishod samo jedan i to čarobna večer najboljih kulinarskih kreacija. Time dokazujemo da zajedno možemo više,“ zaključuje.

“Već sam neko vrijeme razmišljao o tome da chefa Marija Curića pozovem u Sloveniju jer ga, koliko znam, slovenska publika još nije imala prilike upoznati. Iznimno sam sretan što je do suradnje došlo jer one uvijek otvaraju nove horizonte i nama, profesionalnim chefovima daju poticaj za daljnji rad“, rekao je chef Igor Jagodic.

„Bila mi je velika čast predstaviti restoran 360 u Ljubljani i kuhati s kolegom Igorom Jagodicem. Ovo je prvo predstavljanje naše kuće na slovenskom tržištu i zahvaljujem se Turističkoj zajednici grada Dubrovnika na pozivu i organizaciji. O našim jelima neka govore cijenjeni gosti“, zaključio je chef Marijo Curić.

Slovenski turisti ostvarili su 6 332 dolaska te 24 205 noćenja u 2021. godini, odnosno 7 posto više u dolascima i 46 posto više u noćenjima u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)