Input your search keywords and press Enter.

Predsjednik Gradskog vijeća na završnoj konferenciji projekta uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu

Na danas održanoj završnoj konferenciji projekta ‘Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik’, u organizaciji Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, u ime Grada Dubrovnika obratio se predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.

U ovoj je prigodi zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji, ističući pritom ulogu Grada Dubrovnika kao partnera u projektu koji će imati u važnu ulogu u osnaživanja budućih profesionalaca u turizmu i ugostiteljstvu.

Naime, kako je naglasio predsjednik Gradskog vijeća Potrebica, Grad Dubrovnik vlasnik je vile Čingrija koju je u rujnu 2019. godine ustupio Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik s ciljem uspostave Regionalnog centra kompetentnosti. Adaptacijom, koja je u tijeku, vila će postati objekt u kojem ugostiteljske obrazovne ustanove mogu pružati usluge smještaja, prehrane i pića s ciljem stručnog osposobljavanja učenika.

Uspostava Centra unaprijedit će mogućnosti za učenje temeljeno na radu učenicima i odraslim polaznicima srednjoškolskog obrazovanja te je s tom svrhom obuhvatio i dva nova prostora za provođenje prakse – akademis vila Čingrija i akademis Garište.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a na današnjoj konferenciji predstavljene su odrađene aktivnosti na realizaciji projekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)