Input your search keywords and press Enter.

Predloženo hitno osnivanje radnog tijela za pregovore s DPDS-om

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić uputio je u četvrtak 2. srpnja službeni dopis predsjedniku Gradskog vijeća Matu Frankoviću kojim predlaže što hitnije osnivanje radnog tijela Gradskog vijeća za nastavak pregovora s Društvom prijatelja dubrovačke starine, u koje se i sam spreman uključiti.

„Smatram da je pregovore potrebno što prije nastaviti, a radno tijelo koje biste formirali imalo bi zadaću definirati rješenja tehničkih i pravnih problema na zadovoljstvo Grada Dubrovnika, ali i Društva“, ističe gradonačelnik u dopisu.

Dalje podsjeća da su napori Grada Dubrovnika u posljednjih šest godina rezultirali značajnim uspjehom. –„Nedavnom odlukom Malog vijeća DPDS-a konačno smo se približili tržišnoj cijeni ulaznice za dubrovačke zidine za koju se već dugo zalažem. Zajednička dužnost nam je raditi na pronalaženju modela koji bi Društvu osigurao samostalnost, ekonomsku stabilnost i upravljanje sadržajima na zidinama, a Gradu maksimiziranje financijskog efekta. Čini mi se posve neprimjerenim da Grad, Gradsko vijeće i DPDS zajedno ne poduzmu sve moguće napore kako bi više od 20 milijuna kuna, koliko godišnje odlazi u državni proračun na ime PDV –a, ostalo u gradskom proračunu, te da ta sredstva preusmjerimo na brojne projekte na dobrobit naših građana“, zaključuje Vlahušić.

Petar Ipšić, Grad Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.