Input your search keywords and press Enter.

DEŠA – Dubrovnik provodi projekt pod nazivom „Urban planning 4 citizens“ kojeg financira Europska unija u okviru IPA I. komponente – Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija, kroz poziv IPA 2011. za osnaživanje uloge organizacija civilnog društva u jačanju transparentnosti i dobrog upravljanja u državnoj upravi RH. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade RH.

Projektni partneri su Institut za GIS – Zagreb, Grad Dubrovnik – Upravni odjel za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša, Općina Jakovlje i Zavod CEKTRA iz Maribora, a suradnici na projektu su Zavod za prostorno uređenje DNŽ i Eurogi – Europska krovna organizacija za geografske informacije (European Umbrella Organisation for Geographic Information).
Glavni cilj projekta je pridonijeti jačanju dijaloga i participativne demokracije među organizacijama civilnog društva, javnosti i lokalne samouprave u pripremi i izradi prostornih planova.

U okviru ovog projekta želimo:
– Povećati svijest javnosti kroz povećanje dostupnosti i razumijevanje prostornih planova, uz pomoć novih tehnologija
– Izgraditi dijalog između OCD-a i lokalne vlasti, kroz jačanje principa transparentnosti i dobrog upravljanja u području prostornog planiranja
Glavni rezultat projekta je Urban planning portal – interaktivni i edukativni GIS portal koji će omogućiti bolju komunikaciju lokalnih vlasti, organizacija civilnog društva i građana u oblasti prostornog planiranja.

Kako bismo ostvarili ciljeve ovog projekta te senzibilizirali javnost o važnosti i ulozi prostornih planova u svakodnevnom životu, organizirat ćemo nekoliko obrazovnih aktivnosti:
– Predavanje „Zakonski okvir prostornih planova i pravo na pristup informacijama“
– Predavanje „Prostorni planovi i sudjelovanje javnosti“
– Predavanje „Geografske informacije kao dio E-Vlade i uloga OCD-a – Europsko iskustvo“

U prilogu šaljemo program predavanja te Vas molimo, ukoliko ste zainteresirani, da svoje sudjelovanje potvrdite putem maila: urbanplanningcroatia@gmail.com najkasnije do 15. svibnja 2015. Broj sudionika je ograničen.

Program događanja – kliknite na sliku:

program

Jany Hansal
DEŠA – Dubrovnik
HUMANITARNA I MIROTVORNA ORGANIZACIJA