Input your search keywords and press Enter.

Predavanje: Talijansko hrvatski odnosi

Danas, u 18.30 sati u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik (Don Frana Bulića 4).

Festival Treće uho pozvao je u goste mr.sc. Draga Kraljevića koji će održati predavanje na temu talijansko hrvatskih odnosa.

Gospodin Kraljević u uvodnoj riječi bavit će se zajedničkim subjektom obaju država , Jadranskim morem i od koliko je važnosti za obje strane, što se promijenilo u susjedskim odnosima nakon 1991. godine,  te ostalim zanimljivostima.

Drago Kraljević je suprug i otac dvoje djece koji živi u Istri. U svojoj bogatoj karijeri obnašao je mnoge dužnosti , ali neke od važnijih su sigurno da je bio veleposlanik Republike Hrvatske u Italiji, Cipru i Malti, saborski zastupnik i predsjednik komisije Socijaldemokratske partije za međunarodne odnose. Ova potonja funkcija omogućila mu je da predstavlja stranku na raznim europskim skupovima socijaldemokrata u Rimu, Bologni, Udine, Lago di Garda. Dobitnik je plakete za diplomatsku karijeru i kulturu talijanske pokrajine Lecce te je počasni građanin grada Termolija i općine Roccabascerana. Objavio je ukupno četiri knjige od kojih je najpoznatija „Italija naš najveći i najmoćniji susjed“.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.