Input your search keywords and press Enter.

Predavanje “Split 3” u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Društvu arhitekata Dubrovnik, Hrvatskoj komori arhitekata – Područnom odboru Dubrovnik i Umjetničkoj galeriji Dubrovnik veliko je zadovoljstvo pozvati Vas na predavanje koje će u utorak, 6.11. u Galeriji Dulčić Masle Pulitika održati splitski arhitekt, profesor i akademik Dinko Kovačić.

Predavanje će započeti u 19 sati, a prof. Kovačić će govoriti o vremenima kad su se gradile kuće i kovala radost, o demografskom prasku, o prijateljstvu prostora i ljudi, o istini u betonu i betonskim bićima, o nastojanju kako pomoći ljudima u okolnostima nadirućeg otuđenja, o tome kako je Split 3 želio biti Grad i kako to nikada nije postao, o tome kako je završilo i s kojim posljedicama.

Akademik DINKO KOVAČIĆ rođen je u Splitu 1938. Gimnaziju je završio u Splitu 1957. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu 1963. Od završetka studija radi kao odgovorni projektant u projektnim biroima “Tehnogradnja” i “Lavčević” u Splitu, a 1979. prelazi u Zavod za arhitekturu – Arhitektonski fakultet Zagreb. Pored rada na projektiranju, dugogodišnji je član savjeta za urbanizam grada Splita. Bio je član više žirija na javnim i gradskim natječajima, te član ocjenjivačkog suda za nagradu “Borbe” i “Vladimira Nazora”. Od početka školske godine 1994/95. angažiran je kao redoviti profesor na Arhitektonskom fakultetu gdje predaje Zgrade za turizam i slobodno vrijeme. Vodi grupu studenata devetog semestra na integralnom radu i mentor je za diplomski rad. Voditelj je ljetne škole – Brač, koju organizira Arhitektonski fakultet iz Zagreba. Za svoj rad dobio je niz javnih priznanja i nagrada. 2006. godine primljen je u Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU) kao redoviti član.

Društvo arhitekata Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *