Input your search keywords and press Enter.

Predavanje: Projekt obnove ljetnikovca Bunić Kaboga

Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik, Studentski centar Dubrovnik, Društvo arhitekata Dubrovnik i Dubrovačka baština d.o.o.,  organiziraju predavanje ovlaštene arhitektice Gordane Vetma iz Studija Vetma d.o.o.,

u srijedu, 26. travnja 2023. u 18 sati u ljetnikovcu Bunić – Kaboga na Batahovini.

Tema predavanja je Projekt obnove ljetnikovca Bunić Kaboga u period od 2010. do 2013.  Arhitektica Vetma će kroz predavanje pokazati kako je njihovim projektom i realizacijom udahnut novi život ljetnikovcu Kaboga u Rijeci Dubrovačkoj te važnost reafirmacija i revitalizacija najvrijednije arhitektonske baštine na našem području. Predavanje se boduje u Programu stalnog stručnog usavršavanja Hrvatske komore arhitekata.

Najavljeno predavanje je prvo u ciklusu predavanja u organizaciji Hrvatske komora arhitekata – Područnog odbora Dubrovnik, Studentskog centra Dubrovnik i Društva arhitekata Dubrovnik. Ciklus predavanja je potaknut problemima u gradskom i prirodnom prostoru karakterističnim za gospodarsku monokulturu turizma i uzročnu preeksploatiranost prostornih resursa i fenomenoloških obrazaca. Situacija je posebno prepoznatljiva na Mediteranu gdje gotovo svi gradovi dijele iste ili slične probleme.

Kroz niz predavanja uglednih hrvatskih arhitekata, krajobraznih arhitekata i sociologa otvarat ćemo i propitkivati ove i slične teme s nakanom da ih približimo i široj zainteresiranoj zajednici. U konačnici to je jedan je od primarnih zadataka društvenog angažmana arhitektonske struke.

U središtu će biti grad kao specifični  i generički pojam pragmatičkog i simboličkog  oblikovanja prostora obitavanja.

Sretna  je podudarnost da je Grad Dubrovnik upravo pokrenuo izradu novih prostornih planova. Struka i građani očekuju  poboljšanje  kvalitete života, uravnoteženi, obzirni i održivi razvoj temeljen na potpuno drugačijim postavkama od dosadašnjih, a mi se nadamo da ćemo ovim ciklusom  pomoći artikuliranju očekivanih ciljeva.

Hrvatska komora arhitekata, Područni odbor Dubrovnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.