Input your search keywords and press Enter.

Predavanje Diane Dodd: Europska gastronomska regija

Predavanje Diane Dodd “Europska gastronomska regija – kako povezati kulturni, socijalni i ekonomski regionalni razvoj” će se održati u Lazaretima 3. ožujka s početkom u 18 sati.


Diane Dodd je ravnateljica Međunarodnog instituta za gastronomiju, kulturu, umjetnost i turizam (IGCAT) i projekta Europska gastronomska regija. Obnaša dužnost europske koordinatorice globalne mreže Međunarodne federacije umjetničkih savjeta i kulturnih agencija (IFACCA). Voditeljica je magistarskog programa „Kulturne institucije i politike“ na Katalonskom međunarodnom sveučilištu u Barceloni te magistarskog programa „Događanja i destinacijski menadžment“ na učilištu EUHTStPOL. Djeluje i kao neovisna procjeniteljica Programa kulturnih ruta pri Vijeću Europe te kao urednica brojnih publikacija na temu kulturne politike i menadžmenta u izdanju Europske fondacije za kulturu (ECF). Koautorica je čak četiri Izvješća o Europskim prijestolnicama kulture. Bavi se pružanjem usluga stručnog savjetovanja brojnim kandidatima za Europsku prijestolnicu kulture, a trenutno je angažirana kao konzultantica za kandidaturu grčkog grada Rodosa za EPK 2021. godine. Preko 20 godina aktivna je na polju kulturne politike i menadžmenta te održava veze s većim brojem svjetskih i europskih institucija.

Projekt „Europska gastronomska regija“ doprinosi boljoj kvaliteti života u Europi kroz isticanje gastronomske raznolikosti, edukacijom o zdravim načinima prehrane, te održivosti i poticanju gastronomskih navika. Sudjelovanjem u projektu potiče se izgradnja regionalnih identiteta kroz vidljivost tradicionalne prehrane, te stvaranje čvrstih veza između održivog turizma i kulture.

Titula se dodjeljuje svake godine u dvije do tri regije kao poticaj za umrežavanje uslužnih djelatnosti, turizma, prehrane, kulture i zdravlja. Također se potiče ekonomski, kulturni, socijalni i održivi razvoj kao dio dugoročne regionalne strategije, a fokus je na inovaciji i učenju kako bi se razvila svijest o problemima u prehrambenim navikama.

Više informacija: Information_Guide_ERG_2016

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.