Input your search keywords and press Enter.

Povjerenica Medović donijela novu Odluku o privremenom financiranju

Povjerenica Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik Nada Medović donijela je Odluku o privremenom financiranju za razdoblje siječanj – lipanj 2017. godine, kao dopunu odluke za prvo tromjesečje.

Odluka o privremenom financiranju poslova, funkcija i programa gradskih tijela i drugih proračunskih korisnika Grada Dubrovnika za razdoblje od 1. siječnja do 30. lipnja 2017. godine stupila je na snagu u srijedu, 12. travnja objavom u Službenom glasniku Grada Dubrovnika, a planirana je u iznosu od 172.846.200 kuna, što je razmjerno ukupnim rashodima izvršenim u istom razdoblju prethodne godine.

U sklopu odluke i u drugom tromjesečju predviđena su dostatna sredstva za sve postojeće programe subvencija, mjere Socijalnog programa, dodatke na mirovine, dotacije vrtićima, osnovnim školama, javnoj ustanovi Športski objekti Dubrovnik, udrugama civilnog društva i sportskim klubovima, dok su značajniji iznosi predviđeni za redovne programe održavanja javnih, prometnih i zelenih površina u svjetlu nadolazeće turističke sezone i odvoz komunalnog otpada van grada s obzirom na skoro zatvaranje i sanaciju odlagališta na Grabovici.

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu u svom je proračunu osigurao milijun kuna za redovno održavanje plaža i pomorskog dobra sukladno postojećem ugovoru. Za održavanje čistoće javnih površina i održavanje zelenih površina osigurano je po ukupno 4,6 milijuna kuna, dok je za održavanje prometnih površina predviđen iznos od gotovo 3 milijuna kuna. Grad Dubrovnik će za nastavak sufinanciranja izgradnje groblja Dubac u razdoblju travanj – lipanj izdvojiti 5,1 milijun kuna. Za sufinanciranje odvoza otpada na odlagališta van Dubrovnika predviđen je iznos od 3,2 milijuna kuna.

U segmentu kulture i u drugom tromjesečju prioritet je financiranje dvanaest ustanova u kulturi kojima je osnivač Grad Dubrovnik. Za programsku djelatnost ustanova, tradicionalno značajniju u ovom dijelu godine, iz proračunskih sredstava (bez prihoda proračunskih korisnika) izdvaja se iznos od 3.726.800 kuna. Usporedbe radi, za programe ustanova u kulturi u prva tri mjeseca izdvojeno je 1.820.000 kuna. Što se tiče ostalih programa prijavljenih na prošlogodišnji Poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi za 2017., u ovom tromjesečju izdvojit će se iznos od 541.000 kuna (220.000 kuna za prva tri mjeseca) za one programe koji se realiziraju u tom tromjesečju i koji su se financirali u istom razdoblju prošle godine.

Odlukom su previđena i potrebna sredstva za završetak radova na Memorijalnom parku sa spomenikom poginulim braniteljima u Komolcu te nedostajuća sredstva za završetak uređenja prostora Centra za mlade u bivšem hotelu Stadion, te uređenje ograde i okoliša škole u Suđurđu.

Osigurano  je sufinanciranje velikih sportskih manifestacija značajnih za Grad poput Dubrovačkog međunarodnog polumaratona (DuMotion), Europskog kupa u judu, i Međunarodnog vaterpolskog turnira Tomo Udovičić. Odlukom je predviđeno i financiranje manifestacija u okviru programa Mladi i Grad skupa, koje se tradicionalno održavaju u ovom dijelu godine poput Foruma mladih, manifestacije „Adio školo“ i Festivala umjeteonstva djece i mladih na Porporeli.

Odluka je pripremljena temeljem odredbe Zakona o proračunu, članka 42. u smislu izrade financijskog akta, te članka 12. u smislu transparentnosti planiranja proračunskih sredstava i osigurat će nastavak redovitog funkcioniranja Grada Dubrovnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.