Input your search keywords and press Enter.

Povećanje Proračuna za 2015. godinu

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je jučer sastanak s predstavnicima klubova vijećnika Gradskog vijeća Grada Dubrovnika na temu rebalansa proračuna za 2015. godinu.

Sastanku su se odazvali predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, Marko Potrebica (HDZ), Lukša Matušić (DDS), Mladen Gojun (SDP) i Maro Kristić (SJG), a nazočio mu je i pročelnik Upravnog odjela za proračun, financije i naplatu Nikola Pavlović.

Pročelnik Pavlović obrazložio je glavne odrednice rebalansa, koji se provodi zbog subjektivnih i objektivnih promjena na prihodovnoj i rashodovnoj strani proračuna. Istaknuto je najvažnije povećanje na prihodovnoj strani, u iznosu od 18 milijuna kuna. Taj iznos Hrvatska elektroprivreda d.d. uplatila je 26. studenoga u proračun Grada Dubrovnika, a temeljem pravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu u procesu koji traje od 1997. godine. Rebalans proračuna naći će se na izglasavanju na sjednici 12. prosinca, a usuglašeno je kako će se višak sredstava utrošiti na programe i projekte od važnosti za građane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *