Input your search keywords and press Enter.

Potpisani ugovori sa stipendistima Grada

Gradonačelnik Grada Dubrovnik Andro Vlahušić, zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić primili su danas učenike i studente koji su u ovoj školskoj godini ostvarili pravo na stipendiju Grada Dubrovnika.

 

“Najvažnije stvari za svaku zajednicu, pogotovo malu zajednicu, su dvije stvari. Znanje i mladost. Cijeli svijet počiva na duši malog, školskog djeteta i najvažniji dodatak pojedinca obitelji i zajednici je školovati djecu”, kazao je gradonačelnik Andro Vlahušić u svome obraćanju stipendistima i njihovim roditeljima dodajući kako je Dubrovnik oduvijek davao šansu i poticao mnoge da krenu putem Boškovića, Gundulića i ostalih dubrovačkih znanstvenika i velikana.

Dobitnicima stipendija Grada Dubrovnika obratila se i zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić ističući kako Dubrovnik može biti ponosan na znanje koje baštini.

“Mi baštinimo znanje i sretni smo što možemo dodijeliti ove stipendije koje zaslužujete, a mi kao odgovorna vlast dužni smo novac i sredstva Grada usmjeriti u prave ruke. Ponosni smo u Gradu Dubrovniku što je naša obrazovna vertikala i svima drugima za primjer jer znanje je naše najveće bogatstvo”, kazala je zamjenica Šimac Bonačić.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić kazao je kako su ulaganja u obrazovanje najbolja ulaganja, a osiguravanjem stipendija i studentskih kredita Grad Dubrovnik postaje produžena ruka roditeljske skrbi.

Ugovore o stipendijama Grada Dubrovnika za akademsku godinu 2016/2017. potpisala su 42 učenika i studenta za što je Grad Dubrovnik osigurao 340.400,00 kuna. Ugovore o stipendiranju potpisalo je 16 učenika i studenata koji su sami stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata, 20 nadarenih učenika i studenata, sedam stipendija za deficitarna zanimanja te četiri  za učenike i studente iz obitelji slabijeg imovnog stanja.

Dio Obrazovne vertikale Grada Dubrovnika je i stipendiranje studenata iz grada prijatelja – Vukovara za što Grad Dubrovnik izdvaja 80 tisuća kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *