Input your search keywords and press Enter.

Potpisan ugovor za izradu Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković i direktor firme Razvoj i inovacije u sportu j.d.o.o.  iz Svete Nedjelje Zrinko Čustonja potpisali su ugovor o izradi Strategije razvoja sporta i sportske infrastrukture u Gradu Dubrovniku 2018. – 2028. Rok za izvršenje ugovora je 120 dana od dana potpisivanja.

 

”Htjeli smo sustavan plan što sa sportskim objektima u gradu. U mandatnom razdoblju za razvoj sporta planiramo uložiti 100 milijuna kuna i zato to mora biti dokument budućnosti. Jer osim za građane, kvalitetna sportska infrastruktura ima veliki potencijal u turizmu, kao dodatna ponuda u zimskim mjesecima”, kazao je u prigodi potpisivanja ugovora dubrovački gradonačelnik Mato Franković, naglašavajući kako je riječ o planskom dokumentu koji će dati odgovor na pitanje kako i na koji način se Dubrovnik treba razvijati strateški u sportu u budućnosti.

Tim stručnjaka će, prvo, dva mjeseca prikupljati podatke od ustanova, sportskih klubova i građana te donijeti analizu stanja. U drugoj fazi će se definirati ciljevi, a u trećoj donijeti akcijski plan za ostvarenje postavljenih ciljeva.

”Želimo dobiti primjenjivi dokument. Radit ćemo u sinergiji s Dubrovačkim savezom sportova i mislim da možemo pokriti cijelu infrastrukturu i sve dobne skupine, od najmlađih do najstarijih. Važno je da Dubrovnik postane grad u pokretu”, istaknuo je Zrinko Čustonja.

Za navedene usluge Grad će platiti iznos od 280.000 kuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.