Input your search keywords and press Enter.

Potpisan ugovor o dodjeli sredstava Zajednici tehničke kulture

Gradonačelnik Mato Franković i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika Mario Miličević potpisali su u četvrtak Ugovor o financiranju programa javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2018. godinu.

Predmet Ugovora je provođenje i praćenje programa te financiranje udruga tehničke kulture koje su ostvarile financijska sredstva od strane Grada Dubrovnika, sukladno Programu javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2018. godinu Od ukupne godišnje vrijednosti ugovora u iznosu od 664.900,00 kuna na djelatnost Zajednice tehničke kulture otpada 232.700,00 kuna, dok se djelatnosti udruga i posebni projekti financiraju sa 432.200,00 kuna.

Pred sam čin potpisivanja ugovora održan je i sastanak u kojem su sudjelovali zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić i tajnica Zajednice tehničke kulture Jelena Vlahović. Tom prigodom čelnici Zajednice gradonačelniku i suradnicima pobliže su predstavili aktivnosti koje Zajednica kao koordinator provodi, prezentirali uspjehe dubrovačkih klubova i učenika u različitim djelatnostima, poput prvog dubrovačkog solarnog cvijeta koji je izradio učenik Gimnazije Dubrovnik.

Razmotrene su brojne prilike za poboljšanje uvjeta rada udruga tehničke kulture, posebno potreba za višenamjenskim prostorom koje bi mogle koristiti brojne udruge, primjerice iz djelatnosti informatike, modelarstva, robotike i brojnih drugih.

Gradonačelnik je pohvalio rad Zajednice tehničke kulture i udruga članica jer svojim aktivnostima značajno doprinose razvijanju i promicanju tehničke kulture na području Grada, a mlade polaznike obrazuju i potiču ih na stvaralački i znanstveni rad. Istaknuo je kako Grad Dubrovnik stoji na raspolaganju za značajniju financijsku i logističku potporu Zajednici.

Članstvo Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika broji 21 udrugu, šest klubova mladih tehničara pri osnovnim školama i tri učeničke zadruge, a procjenjuje se da godišnje u različite programe i aktivnosti kojima Zajednica koordinira bude uključeno i do 1000 djece.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.