Input your search keywords and press Enter.

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za dječje vrtiće

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž prisustvovali su u srijedu u Karlovcu na svečanosti potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Republike Hrvatske.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“ vrijedan 14.080.986,10 kuna potpisali su gradonačelnik Mato Franković i ministrica Nada Murganić, čije je ministarstvo Posredničko tijelo razine 1 u postupku odabira projekata u okviru spomenutog Poziva, sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda (ESF).

Naime, nakon provedenog natječajnog postupka i odabira projekata, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u listopadu je donijelo petu Odluku o financiranju odabranih projekata u vrijednosti 27.430.060,91 kuna, od ukupnog iznosa programa dodjele bespovratnih sredstava 300.000.000,00 kuna. Navedenim sredstvima financirano je pet projekata, a uz Grad Dubrovnik korisnici bespovratnih sredstava su još gradovi Ogulin, Požega i Karlovac te Općina Primošten.

Svečanom potpisivanju ugovora, priređenom u karlovačkom dječjem vrtiću „Četiri rijeke“, uz ministricu Murganić i njene suradnike nazočili su i predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kao Predstavničkog tijela razine 2 te predstavnici gradova i općina korisnika sredstava.

Projekt „Grad ZA djecu – poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području grada Dubrovnika“, podsjetimo, izrađen je na temelju prethodno provedenog anketnog ispitivanja s ciljem definiranja potreba roditelja za promjenom radnog vremena Dječjih vrtića Dubrovnik čiji su rezultati između ostalog pokazali opravdanost usklađivanja radnog vremena dječjih vrtića sa stvarnim potrebama roditelja.

Zahvaljujući ovim sredstvima usluga poslijepodnevnog rada uvest će se u vrtićima Ciciban, Gruž, Izviđač, Kono, Palčica, Pile, Radost, Lapadski Dvori, Škatulica i Pčelica. Rad subotom provodit će se u vrtićima Ciciban, Izviđač, Palčica i Pčelica, dok će vrtić na Lopudu pružati uslugu petosatnog poslijepodnevnog programa. Također, dodijeljena sredstva iskoristit će se za angažiranje novih odgojitelja potrebnih za održavanje programa poslijepodnevnog rada vrtića te djelatnika u tehničkom osoblju i drugog stručnog kadra poput asistenata, logopeda, psihologa i edukacijskog rehabilitatora. U cilju unaprjeđenja usluga financirat će se brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija za kojim je stručna služba vrtića iskazala interes, a razvit će se i implementirati dva nova posebna programa – program Montessori i sportski program.

Grad Dubrovnik i DV Dubrovnik ovim projektom unaprijedit će ukupnu uslugu poboljšanim i kvalitetnijim programima predškolskog odgoja.

Petar Ipšić
Viši savjetnik I

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.