Input your search keywords and press Enter.

Potpisan Sporazum o znanstveno-razvojnoj suradnji između Sveučilišta u Dubrovniku i Javne ustanove rezervat Lokrum

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i ravnatelj Javne ustanove rezervat Lokrum Mario Tevšić potpisali su Sporazum o znanstveno-razvojnoj suradnji u gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika 18. veljače 2016.

Rektorica Vrtiprah istaknula je da joj je iznimno drago što se suradnja Sveučilišta i rezervata Lokrum, koja postoji već dugi niz godina, proširuje i što se uključuje više sastavnica Sveučilišta, te da je dobro i što studenti dobivaju mogućnost stručne prakse na Lokrumu, a nadovezao se ravnatelj Instituta za more i priobalje dr. sc. Valter Kožul koji je naglasio da su Botanički vrt na Lokrumu osnovali upravo znanstvenici Instituta s dugom poviješću, te da je suradnja Instituta i rezervata Lokrum uvijek bila dobra.

Ravnatelj Javne ustanove rezervat Lokrum Mario Tevšić dodao je kako stavljaju svoje resurse na raspolaganje studentima, nastavnicima i znanstvenicima Sveučilišta kako bi Lokrum učinili „znanstvenijim“ i da se nada da će se na Lokrumu napraviti dosta istraživanja. „Imamo u planu čitav niz projekata od kojih je među prvima istraživanje bioloških značajki Mrtvog mora“, zaključio je Tevšić.

Potpisivanju je prisustvovao gradonačelnik Grada Dubrovnika mr. sc. Andro Vlahušić, koji je rekao: „Drago mi je da gradska ustanova na ovaj način podupire projekt Dubrovnik – sveučilišni grad; Sveučilište u Dubrovniku najvažnija je visokoobrazovna ustanova u Dubrovniku i nositelj je znanstvenog razvoja Grada. Međutim, Sveučilište i Grad surađuju i u projektu Europske prijestolnice kulture, nastavnici i znanstvenici Sveučilišta za Grad pišu Strategiju razvoja turizma i odredbe o kruzing turizmu, surađujemo, između ostaloga, i po pitanju izgradnje sveučilišne knjižnice“.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i član Upravnog vijeća rezervata Lokrum professor emeritus Boško Skaramuca, stručna suradnica dr. sc. Marija Crnčević i nastavnice Odjela za akvakulturu Sveučilišta doc. dr. sc. Marijana Pećarević i doc. dr. sc. Ana Bratoš Cetinić.

Sandra Buratović, Ured za odnose s javnostima, Sveučilište u Dubrovniku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)