Input your search keywords and press Enter.

Potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta u Dubrovniku i Hotela Dubrovačka rivijera d.d.

„Cilj je stvoriti bazu kvalitetnih lokalnih kadrova koji će preuzeti rukovodeće funkcije u turističkom sektoru“

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednik Uprave Hotela Dubrovačka rivijera d.d. potpisali su danas u Rektoratu Sveučilišta Sporazum o suradnji, koji će se, za početak, odnositi na realizaciju studentske prakse u hotelima Društva: Sheraton Dubrovnik, Astarea i Mlini.

„Dosadašnja iskustva suradnje Sveučilišta s tvrtkama i institucijama vezana uz studentsku praksu pozitivna su i neka su rezultirala zapošljavanjem studenata. Međutim, ova suradnja pridonijet će kvaliteti novoga preddiplomskog stručnog studija Hotelijerstvo, restoraterstvo i gastronomija, koji s nastavom započinje od akademske 2016./2017. godine. Naime, studij je osmišljen i prilagođen praktičnom osposobljavanju studenata i njihovu stjecanju potrebnih znanja i vještina za lakše uključivanje u suvremeno poslovanje. To će se postići, između ostaloga, uvođenjem istaknutih stručnjaka iz gospodarstva u nastavni proces“, rekla je rektorica Vrtiprah.

Predsjednik Uprave Šustar dodao je kako ovo nije samo formalni sporazum jer je politika i strategija Društva suradnja s visokoobrazovnim ustanovama. „Čestitamo Sveučilištu na pokretanju novoga studija jer smo u deficitu stručnih kadrova. Cilj nam je stvoriti bazu kvalitetnih lokalnih kadrova koji će preuzeti rukovodeće funkcije i koji se mogu suočiti s potrebama tržišta rada i promjenama u turističkom sektoru. U tom smislu, očekujemo da ćemo se povezati na više područja i intenzivno surađivati. Drago mi je da mogu istaknuti i primjer direktora Hotela Sheraton Dubrovnik i operativnog direktora Društva Damira Lukića, bivšeg diplomiranog studenta Sveučilišta u Dubrovniku“, zaključio je Šustar. Damir Lukić prisustvovao je potpisivanju Sporazuma zajedno s prorektoricom za poslovanje Sveučilišta u Dubrovniku izv. prof. dr. sc. Ivonom Vrdoljak Raguž.

Sandra Buratović, Ured za odnose s javnostima, Sveučilište u Dubrovniku

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *