Input your search keywords and press Enter.

Postavlja se armatura na Mostu Ombla

Nakon što su odrađeni pripremni radovi skidanja postojećeg asfaltnog zastora i betonske ploče, koja je bila u lošem stanju, nastavljaju se zahvati na rekonstrukciji Mosta Ombla. U tijeku su visokotlačno pranje kontrukcije s gornje i donje strane mosta te se izvode bušotine za sidrenje i ugradnju armature, što je priprema za izgradnju nove armirano-betonske ploče.

Slijedi čitav niz specijaliziranih radova, uz korištenje posebnih materijala poput epoksila, a koji zahtijevaju posebne uvjete, duže sušenje te izbjegavanje vibracija od prometa za to vrijeme. Ujedno, izvodit će se u dvije faze, traku po traku, s obzirom da jedna mora uvijek biti prohodna za slučaj zatvaranja Mosta dr. Franja Tuđmana zbog jake bure.

Sanaciju Mosta Ombla vrijednu 494.302,50 eura provodi tvrtka Mar d.o.o. uz stručni nadzor Graf d.o.o.. Prema projektu Građevinskog fakulteta izradit će se nove armirano-betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, a radovi obuhvaćaju i izradu novog nogostupa i pješačke ograde.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)