Input your search keywords and press Enter.

U subotu, 18. svibnja 2019. održan je prvi interaktivni turistički obilazak „Neispričani Ston“, a potom je premijerno odigrana multimedijalna pastorala „Cum Grano Salis“. Radi se o novim projektima Općine Ston i Turističke zajedniceopćine Ston, koji žele pozicionirati ovu općinu na mapu kulturno-turističke ponude Hrvatske!

Projekti su razvijeni uz financijsku potporu Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Neispričani Ston je interaktivni obilazak Stona, tijekom kojega posjetitelji upoznaju stonsku povijest, znamenitosti i bogatu baštinu, upoznajući pritom likove iz stonske povijesti. Tura, koja traje dva sata, dvojezična je na hrvatskom i engleskom jeziku, a kreće ispred stonske Solane.Nakon ture u prošlu subotu, sljedeći su datumi: 21. lipnja, 20. srpnja te 24. kolovoza 2019., a ulaznice se mogu kupiti na: http://www.neispricani-ston.com.

U večernjim subotnjim satima, premijerno je odigrana multimedijana pastoralaCum Grano Salis“, koja, u jedinstvenom okruženju stonske tvrđave Kaštio, posjetiteljima interpretirapovijest, tradiciju, kulturnu baštinu i umjetničko stvaralaštvo stonskog područja. Predstava je također dvojezična, s obzirom da je veliki dio ciljane publike turistički, a izvedbe su također zakazane za: 18. svibnja, 21. lipnja, 20. srpnja te 24. kolovoza 2019. Ulaznice su dostupne na: https://ston-cumgranosalis.com.

Zajedničkim kreativnim snagama napravili smo, vjerujemo, dva sjajna projekta, koja će biti dodatni adut u turističkoj ponudi Stona.  „Naša je misija bila Stonu dati projekte koji će biti reprezentativni kulturno-turistički proizvod.

Ston je postao prepoznatljivo turističko odredište ,a svoju prepoznatljivost gradi na suvremenoj interpretaciji i prezentaciji jedinstvene srednjovjekovne baštine,kvalitetnoj gastronomskoj ponudi i kontinuiranom širenju palete proizvoda sukladno tržišnim trendovima tako da izuzetnu vrijednost pridonosi realizacija ovih dvaju projekata , ističe Fani Slade ,direktorica TZO Ston.

Drago nam je da smo u projektu okupili naše drage sugrađanke i sugrađane, s obzirom da u njima sudjeluju umjetnici iz Stona i okolice, Maro Drobnić, Maro Grubeša, Suzana Bencun, Valentina Baća, Ivona Radić, Valentina Vitković, Marina Asturić, lokalna kulturno-umjetnička društva Ponikovska poskočica i Bijeli maškari, klapa Žuljanke te HKUD Stoviš- Glazba Ston. Načelnik općine Ston ističe kako je ovaj projekt izuzetni dobitak za našu destinaciju jer na jedan posve drugačiji način prikazuje bogato povijesno kulturno nasljeđe ovoga kraja te se s ponosom možemo pohvalititi da jedna mala sredina kao naša ima ovakva dva hvalevrijedna proizvoda.

Koncepte i režiju oba projekta potpisuje kazališna redateljica Anja Maksić Japundžić u produkciji Katapult promocije, kostime je izradila Dubravka Skvrce, dubrovačka modna dizajnerica i kostimografkinja, a autorica vizualnog identiteta je Jasmina Dupalo iz BeeBuro-a iz Zagreba.

 

 

Turistička zajednica općine Ston

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)