Input your search keywords and press Enter.

Indijski veleposlanik, NJ.E. Sandeep Kumar, posjetio je Dubrovačko-neretvansku županiju u četvrtak 24. rujna gdje se sastao s predsjednicom ŽK Dubrovnik Terezinom Orlić i višom stručnom suradnicom Nikolinom Trojić u prostorijama Komore. Ovo je prvi posjet Dubrovniku otkad je preuzeo dužnost veleposlanika u RH.

Prezentirani su mu ekonomski pokazatelji gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije, s posebnim naglaskom na najvažnije grane gospodarstva, prometnu infrastrukturu te mogućnosti za daljnji razvoj.

Veleposlanik je istaknuo da postoji veliki potencijal za suradnju dviju zemalja, ali i da se mora poraditi na informiranju i osviještenosti poslovnih zajednica o mogućnostima koje postoje. Od mogućih oblika suradnje izdvojio je filmsku industriju kao oblik turističke promiđbe regije. Poseban potencijal vidio je  u trima brodogradilištima na otoku Korčuli, obnovljivim izvorima energije i ulaganju u turistički sektor.

Prepreku većem broju posjetitelja iz Indije predstavlja vizni reži, a problem potencijalnih investitora je dugotrajna administracija.

Predstavnice komore podržale su stav Veleposlanika kako treba stvoriti bolje okruženje za poticanje suradnje. Obzirom da hrvatske tvrtke slabo poznaju indijsko tržište, sudionici sastanka su zaključili da bi se u budućnosti trebalo poduzeti određene zajedničke aktivnosti, kako bi se suradnja unaprijedila. Među prvima bi bila posjeta brodogradilištima, gdje bi se razmjenila znanja i iskustva, a potom razmjena iskustava u segmentu turističkog menadžmenta.

Županijska komora Dubrovnik

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *