Input your search keywords and press Enter.

Članovi Agroturizma Konavle, nastavljajući suradnju povezivanja zelene i plave Hrvatske, posjetili su protekli vikend Osječko-baranjsku županiju.
Domaćini, TZ Belišće i Udruga vinara i vinogradara Martinovo brdo organizirali su bogat program i prezentirali turističke potencijale Grada Belišća.
Posebno je značajan bio posjet novootvorenom Etno selu Bocanjevci gdje su imali priliku upoznati izvorno slavonsko selo s kompletno uređenim domaćinstvima i zaokruženom ponudom. Etno selo Bocanjevci je nakon etno sela Karanac i Gajić treće takvo u Osječko-baranjskoj županiji proglašeno prije tri tjedna. Nakon obilaska, članovi Agroturizma Konavle su predstavili mogućnosti razvoja ruralnog turizma na primjeru dobre prakse iz Konavala. Svi prisutni su kušali tradicionalna konavoska i slavonska jela te izvrsna vina.
U okviru posjeta Konavljani su obišli uspješne projekte malog poduzetništva. U selu Gatu posjetili su Seoski turizam koji uz usluge smještaja proizvodi tradicijske slavonske suhomesnate proizvode, a u tijeku dovršetak projekta novih pogona za proizvodnju. Vinarija u Erdutu poslužila je kao izvrstan primjer uspješnog malog poduzetnika, koji na jedinstvenoj lokaciji obale Dunava proizvodi vrhunska vina u suvremenom proizvodnom pogonu
Posjetom baranjskom Etno selu Gajić, gdje je organiziran obilazak u kočijama, završio je ovaj studijski posjet Slavoniji i Baranji, gdje su dugogodišnji suradnici produbili svoje prijateljstvo i izmijenili stečena znanja i iskustvo u praksi.

Agroturizam Konavle
Luka Anđelinić, tajnik