Input your search keywords and press Enter.

Posjekli zdravi 150 godišnji dub u Knežici

Otvoreni zeleni apel Inspekcijskim službama za zaštitu prirode RH?

 Zašto se posjekao zdravi 150 godišnji dub u Knežici prošlu subotu?

….pitaju nas ovih dana zabrinuti mještani Knežice, Podgaja i Šumeta preko naših zelenih kontakata. Evo što su nam između ostalog napisali mještani Knežice, koja se nalazi u zaštićenoj Rijeci dubrovačkoj !

  „Danas u Knežici (18.sijačnja 2020.) su posjekli dub koji je bio odavnina, neki kažu da je star 150 godina i zanima nas zašto je netko dopustio da se taj dub posječe ipak svima u Knezici je  puno značio. Uvijek smo se kao djeca igrali oko našeg starog duba! Sjećamo se kad bi čekali libertasov mini bus, preslatke vjeverice bi se igrale sa žirovima i gađale nas, a nama je to bilo preslatko i zaista nam je pretužno i žalosno da se ovo danas moralo dogodit da posječu naš Dub. Iskreno boli nas duša da se ovako ponašamo prema prirodi!“

  Dijelimo ogorčenost mještana Knežice i okolnih mjesta koji su bili ponosni na stari, razgranati dub. Kontakirali smo odmah jednog iskusnog hortikulturnog stručnjaka koji je često obilazio ovaj prekrasni dub u Knežici. Po njemu dub se nije smio posjeći jer je bio lijepo razgranat i zdrav. A ako je imao koju suhu granu hortikulturne službe Grada su trebale ih ukloniti. Dubove moramo čuvati jer po njima je naš Grad Dubrovnik i dobio ime!

Molimo vaše žurno očitovanje u svezi ove nemile sječe najvećeg duba u zaštićenoj Rijeci dubrovačkoj!

„O prislavni dubrovčani u dubravi u zeleni  još su tamo naši stani od brštana ispleteni!“ (M. Vetranović)

Voditeljica zelenih kontakata: Jadranka Šimunović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *